IGRAM ROKOMET IN PLEŠEM 2015

V soboto, 30.5.2015, se je v lepem sončnem dnevu, na igrišču pred osnovno šolo, zopet odvijala tradicionalna prireditev »Igram rokomet in plešem«. Zbrala se je  pisana množica športnikov-od najmlajših do starejših, ljubiteljev športa in pa obiskovalcev, ki so prišli samo na druženje in prijateljski klepet. Od enajstih naprej, ko so prireditev s svojo plesno točko odprle Cici Frkljice in prvo rokometno tekmo odigrali naši najmlajši rokometaši (mini rokomet), pa do 20.00, ko so uradni del sklenili naši članski rokometaši, je bilo na in ob igrišču slišati športno navijanje, smeh, klepet in dobro voljo. Dobro je bilo poskrbljeno tudi za hrano in pijačo, delil se je tudi brezplačni sladoled, ki so si ga najmlajši obiskovalci lahko do onemoglosti privoščili.

Na rokometnem delu prireditve so nastopile vse domače selekcije -  mini rokomet, mlajši dečki A in B, starejši dečki, kadeti, mladinci, člani in pa dve veteranski ekipi – Veterani in Še lahku, v goste pa so prišli rokometaši iz Iga (Mokerc), Slovana, Krim-Olimpije, Grosuplja in Gorenja iz Velenja. Pri mlajših selekcijah so se rokometašem pridružili še starši, ki so oblikovali ekipe in se s svojimi otroci tudi pomerili v rokometni tekmi.

fotogalerija

Pred vsako tekmo so nas razveseljevale tudi naše plesalke – od že prej omenjenih Cici Frkljic, preko nekaj plesnih tandemov, Mini Frkljic, Frkljic, Star Frkljic, Frkelj, pa do 30+, ki so ponovno dvignile temperaturo in požele velik aplavz prisotnih. Koreografije vseh skupin so bile vrhunske, njihova pripravljenost pa na visoki ravni, saj plesalke še niso sklenile tekmovalnega ritma. Čaka jih še evropsko prvenstvo v Zadru, kamor potuje kar nekaj selekcij škofeljskih plesalk.
Tudi rokometaše čakajo še zaključni – počitniški turnirji, saj štiri selekcije potujejo na rokometni turnir v Makarsko.

Skratka, Športno društvo Škofljica je uspelo zelo lepo organizirati še eno tradicionalno prireditev Igram rokomet in plešem. Vsi člani, ki delajo v upravnem odboru, kot vodje ekip, trenerji in spremljevalci,  so vložili mnogo truda in napora, darovali ogromno svojega prostega časa in vložili ogromno energije, da je vse potekalo tako kot mora. Da je prireditev iz leta v leto bolj priljubljena, nam kaže tudi veliko število obiskovalcev in pa naših dragih gostov, ki se iz leta v leto vračajo na naš dogodek. Na tem mestu se moramo zahvaliti našim zvestim sponzorjem (Občina Škofljica, Pekarna Pečjak d.o.o., Rujz design d.o.o., Bossplast d.o.o., Igor Zupančič s.p., Buki Matej Bukovec s.p., Mesarstvo Blatnik d.o.o., SBS bar-Pečar d.o.o,  Križman d.o.o., BTS Company d.o.o., SBS trgovina d.o.o., Pigo d.o.o. pisarniški material, Tipo investicijske gradnje d.o.o., GP Enes d.o.o.,  BlackBlox - 3B+D d.o.o., SLIK Žnidaršič Jože s.p.,  Muhamed Šabič s.p., Servis dvigal Miroslav Buh s.p., Parketarstvo Zgonec Robert s.p., Avtostoritve Zajec d.o.o., GPS Grad gradbeno podjetje d.o.o, Pneumatic d.o.o., Gostilna Čot Franc Bolha s.p., Mesarija Promes d.o.o., Metod Podržaj d.o.o., Matevž Strgar s.p.), ki nam pomagajo, da lahko naši mladi tekmujejo v državnih ligah in da na zdrav način preživljajo svoj prosti čas – ne na ulici, ampak v športni dvorani. Upamo in želimo si, da nas bodo podpirali še naprej in da se jim bodo pridružili še kateri. Zavedamo se, da gospodarska situacija ni rožnata, vendar upamo, da nam je vsem skupaj mar za našo mladino, saj se v športu naučijo zdravega življenja, kolegialnosti, delavnosti in discipline.

S to prireditvijo smo simbolno zaključili sezono 2014/15. Prinesla nam je veliko uspehov in veselih trenutkov, pa tudi nekaj grenkobe – tako pač je v športu. V celoti smo z njo zelo zadovoljni, še posebej zato, ker se na vadbo rokometa vpisuje vse več otrok in prav v naslednji sezoni bomo tekmovali v državnih ligah v prav vseh kategorijah. Kar pa se prireditve Igram rokomet in plešem tiče,  smo si vsi soglasni, da se je lepo prijela in je postala nepogrešljiv dogodek v letnem  koledarju prireditev na Škofljici.

V nedeljo smo pospravili prireditveni prostor, očistili okolico in presortirali odpadke, ki smo jih že med samo prireditvijo zadovoljivo ločevali in s tem dejanjem tudi končali letošnjo prireditev Igram rokomet in plešem.

 Vse vas že zdaj vabimo na prireditev v letu 2016, seveda pa tudi,  da se nam pridružite že na tekmah, na tribuni v dvorani, kjer bodo naši mladi športniki od konca septembra naprej spet branili barve občine Škofljica.

Za ŠD Škofljica – Janez Rigler