ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak se je drugo leto zapored udeležila velikonočnega turnirja v Kopru. Na turnirju so se predstavile ekipe Starejši dečki A (letnik 2004), Starejši dečki B (letnik 2005) in Mlajši dečki A (letnik 2006), ki sta jih vodila trenerja Rok Košak in Urška Murn.

SDA so zmagali proti Ribnici, Angyafoldi (HUN), Dol Tki Hrastniku, Pallamano Spallanzani (ITA) in v finalu še proti Slovenj Gradcu ter tako dosegli 1. mesto. S tem so ponovili lanski uspeh, ko so prav tako osvojili turnir. Za SDA je to odlična spodbuda pred nadaljevanjem sezone, ko bodo 11.5. proti MRK Krki lovili svojo prvo uvrstitev na turnir najboljših štirih ekip v Sloveniji.

slika1 porocilo koper

SDB so dosegli zmago proti Gorišnici, dva remija proti Bologni (ITA) ter Mariboru in tri poraze (Pler – HUN, Velenje in Bezirk – NEM) ter na koncu dosegli 6. mesto. Za kar nekaj fantov letnika 2005 je bil to prvi nastop na turnirju. V tej selekciji so na turnirju za Škofljico nastopali tudi trije fantje iz RK Sviš Ivančne Gorice in se super vklopili v ekipo. Selekcija SDB bo 25/26.5. igrala na turnirju od 5. do 8. mesta v Sloveniji.

slika2 porocilo koper

MDA so dosegli zmage proti Kopru, Pallamano (ITA), Mariboru in MRK Ljubljani. Po porazu proti Velenju so fantje igrali tekmo za 3. mesto in jo tudi suvereno dobili proti RK Ribnici. Selekcija MDA si je že zagotovila nastopanje na zaključnem turnirju najboljših štirih ekip v Sloveniji. Turnir bo 18.5. v Velenju, poleg Škofljice pa so si nastopanje priigrale še ekipe Velenja, Celja in Škofje Loke.

slika3 porocilo koper

Vse ekipe so prikazale všečno igro in se borile tudi, ko je bilo težko. Zelo pomembno pa je, da so se fantje super razumeli in se imeli odlično ter se v prostem času zelo zabavali. Upam in verjamem, da bo fantom turnir ostal v lepem spominu.

slika4 porocilo koper

Velika hvala tudi staršem, kateri so pomagali pri prevozih na tekme ter čestitke za odlično spodbujanje fantov na tekmah

Poročilo pripravil Rok Košak